Mylly Trollböle
Puro myllyn takana
Näe ja koe Tammisaari

Trollbölen mylly/ Trollböle kvarn

Tammisaaren keskustan tuntumassa sijaitsee monipuolisen ja pitkän historian omaava ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen Trollbölen vanha vesimylly. Harmaakivinen myllyrakennus on rakennettu 1865. Nykyisestä Kvarnträsketistä (aik. Byträsk, Dammträsk) laskevan puron varrella on ollut mylly ainakin 1600-luvulta lähtien aina 1950 –luvulle saakka. Myllyä vastapäätä on aikanaan ollut myös vesivoimalla toimiva saha, joka historiatietojen mukaan on perustettu jo vuonna 1559. Suojeltu rakennus on Raaseporin kaupungin omistuksessa.
Myllyrakennuksen säilyttämiseksi on perustettu yhdistys (Västra Nylands Byggnadsvårdsförening rf, KVARNEN). Tapahtumassa on mahdollisuus kuulla yhdistyksestä, myllyhankkeen tavoitteista ja liittyä myös mukaan toimintaan. Myllyn sisään ei turvallisuussyistä voi päästää vielä yleisöä, mutta sisään voi kurkata ovelta.
Huomioithan, että kohteen ympäristö on muinaismuistoaluetta ja virkistysaluetta, puron reunalla liikkuminen ei ole turvallista. Autojen pysäköintiä ei toivota myllyn pihalle.

Perustiedot

Aika

Kvarnen yhdistys on paikalla lauantaina 11.6 klo 11-13. Opastusta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Onko ohjelma maksullinen?

vapaa pääsy

Saapumisohjeet

Trollbölentie 15. Kohteen sijainti noin 3 km Tammisaaren keskustasta. Tule pyöräillen, kävellen tai autolla.

Kylä

Tammisaari

Open map