Tarinamme

Rakkaudesta maaseutuun ja kierrätettyihin koteihin

Citymaalaiset tyoryhma vaakakuva

Jaa tämä sivu

Kaikki alkoi citymaalaisista

Home&Found-kierrätysasuntofestivaali sai alkunsa maallemuuttotrendistä ja ihmisistä, jotka haluavat elää sekä maaseudulla että kaupungissa. Kolme naista, Sirkku, Pauliina ja Heli (yllä kuvassa vasemmalta oikealle), perustivat työryhmän nimeltä Citymaalaiset ja alkoivat puhua uudenlaisesta kaksipaikkaisuudesta. Citymaalaiset sai nopeasti suosiota.

Idea Home&Found-kierrätysasuntofestivaalista oli syntynyt jo pari vuotta aiemmin tammisaarelaisen Satu Torstilan mielessä. Raaseporissa oli tyhjillään upeita asuntoja. Torstila haaveili “kierrätysasuntomessuista”, joissa ne kaikki esiteltäisiin kerralla.

Torstila esitteli ideansa Citymaalaisille, jotka kertoivat siitä Raaseporin kaupungille: Home&Found-kierrätysasuntofestivaali päätettiin toteuttaa!

Vanha talo Raaseporissa

Rakkaudesta kierrätysasuntoihin

Kun suomalaiset hankkivat uuden kodin, se on useimmiten kierrätysasunto. Jo aikaisempia asukkaita palvellut, jo ajan patinoima.

Home&Found-kierrätysasuntofestivaaleilla keskiössä ovat kierrätysasunnot: eri vuosisatojen ja vuosikymmenten kodit.

Ekologisesti vanhan korjaaminen on parempi kuin uuden rakentaminen, sillä rakentamisella on iso hiilijalanjälki. Myös tämän takia me arvostamme kierrätysasuntoja ja loimme niiden ympärille ihan oman tapahtumansa.

Home&Found-kierrätysfestivaali on erilainen kesätapahtuma ja asuntoesittely. Täältä et löydä uutuuttaan kiiltäviä pintoja etkä myöskään kaljatelttoja. Löydät persoonallisia ajan kaunistamia koteja eri vuosikymmeniltä, löydät paikallisten asukkaiden tarinoita ja kylien tarjoamia elämyksiä.

Raaseporissa ollaan koko ajan myös lähellä luontoa ja sen hyviä mikrobeja. Luksusta, eikö totta!

Jos olet samaa mieltä, nähdään Home&Found-kierrätysasuntofestivaaleilla 10.–12.6.2022!

Lue lisää Citymaalaisista artikkelista Medium-julkaisusivustolla

Lue artikkeli