248248506 313556036883297 5979505856455343718 n
Ekenäs

Näyttely avajaiset -

Avajaisen ohjelma: hiustenleikkausta ja luento materiaalin uusiotuotanto mahdollisuuksista. Työpaja jossa tehdään kokedama tyylinen kasvipallo. Tervetuloa!

Vernissage program inkluderar, hårklipp, föreläsning om möjligheter till återanvändning av material och en workshop där alla kan göra en växtboll. Välkommen!
Ekokampaajana työskentelevä ympäristö- ja biotaiteilija Miila Hyökki on Hiukka Hyvä kiertotalous innovaation perustaja. Hiukka Hyvä hanke tutkii ihmisten hiusten ja eläintenkarvan uusiokäyttöä. Kuiduista huovutetuilla elementeillä voidaan imeyttää öljyvalumia vesistöistä, niitä voidaan käyttää ravinnerikkaina kasvualustoina ja jatkojalostaa uusiksi materiaaleiksi, hyötykäyttö tuotteiksi ja taiteeksi. Hyökki haluaa taiteen välityksellä herätellä katsojat miettimään hius- ja karvakuitua ehtymättömänä luonnonvarana ja tulevaisuuden materiaalina. Teokset esittelevät kiertotalouden mukaista valmistusprosessia leikatusta hius- ja karvajätteestä valmiiksi tuotteeksi.
https://hiukkahyva.fi

Miila Hyökki – Kuvataiteilija, ekokampaaja

Pauliina Waris – Taiteilija

voiman ja vastavoiman laki

kaaos

valo

Muisto, jossa olin merellä ja kohtasin täydellisen sumun. Sumu oli hahmoton kaiken läpäisevä seinä. Veden raja veneen ympärillä oli kadonnut ja mieleni teki astella tyhjyyteen. En astellut. työnsin käteni puuroon.

-Clare Hammondin tulkinta Sofia Gubaidulinan Chaconnesta

Pauliina Waris maalaa eri tekniikoin mielenkiintoisiksi kokemilleen pinnoille. Waris on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta taidekoulusta vuonna 2018. Sen jälkeen hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä ja hän on ollut toteuttamassa väliaikaisia julkisia teoksia taiteilijaryhmässä. Wariksen teoksia on valtion taidekokoelmassa ja yksityiskokoelmissa. Parhaillaan Waris on opiskelee toista vuotta Kuvataideakatemian maalaustaiteen maisteriohjelmassa.
https://pauliinawaris.fi

Basinformation

Tid

10.6 klo 17-19, 11-12.6 klo. 12-18

Ankomst

Linnunlaulu

Ort

Ekenäs

Open map