Fame logga
Näe ja koe Ekenäs

TAMMISAAREN HISTORIALLISET HENKILÖT – ”WALK OF FAME” tapahtuma

TAMMISAAREN HISTORIALLISET HENKILÖT – ”WALK OF FAME” tapahtuma
Tammisaaren Vanhan Kaupungin yhdistys ry esittelee tänä kesänä joukon tunnettuja, historiallisia henkilöitä, jotka ovat olleet merkittäviä sekä Tammisaaressa että Tammisaaren ulkopuolella. Henkilöiden esittelyt löytyvät Vanhan Kaupungin sähkökaapeista. Esittelyt on teipattu paikoilleen. Niissä on kuva ja kyseisestä henkilöstä kertova teksti sekä QR koodi. Koodia puhelimella skannaamalla pääsee yhdistyksen kotisivulle (www.gamlastaniekenas.fi) mistä löytyy pidempi esittely kyseisestä henkilöstä. Tätä ”Walk of Fame”:a pitkin voi kävellä, ja pysähtyä niiden historiallisten henkilöiden kohdalla, jotka kiinnostavat. 16:a esiteltävien henkilöiden joukosta löytyy ihmisiä, joilla on kovin erilaiset taustat. Löytyy muiden muassa arkkitehteja, muotoilijoita, kuninkaita, laulajia, kielten tutkijoita, taiteilijoita ja tiedemiehiä. Heitä, joilla on muistomerkki Vanhassa Kaupungissa ei esitellä sähkökaapeissa.
Seurattavaa reittiä esittelevä kartta tullaan julkaisemaan. Myös opastetun kävelyn varaaminen tälle reitille on mahdollista osoitteesta www.raseborgsguider.fi.
”Walk of Fame” avajaiset ovat lauantaina 11.6 klo. 13 Tammisaari päivän yhteydessä. Kierroksen lähtö ja paluu ovat Raippatorilla. Opastetun kävelyn hinta on 10 euroa/henkilö ja se kestää noin 1-2½ tuntia. Opastusta on tarjolla sekä ruotsiksi että suomeksi. Osanottajamäärä on rajoitettu, mutta ilmoittautuminen ja osallistumisen varaaminen sähköpostilla on mahdollista gamlastaniekenas@gmail.com
Tammisaaren Vanhan Kaupungin Yhdistys ry haluaa näin kertoa Tammisaareen liittyvistä merkityksellisistä ja vaikutusvaltaisista henkilöistä ja samalla tarjota historian täytteisen kävelyreitin, charmikkaan ja historiallisen kaupunginosan halki.

Basinformation

Tid

11.6 - 31.12.2022

Ort

Ekenäs

Open map