Savitalo hohto1
Savitalo piha hohto
Omakotitalo, Tontti, Vapaa-ajan asunto Pyhtää

Strukan Savitalo

1800-luvun savitalo Kymijoen varrella

Näyttöajat: Näytöt la 17.6. klo 14 ja su 18.6. klo 11

Perustiedot

Kohteen kuvaus

Kyseessä on 1800-luvulta peräisin oleva, Suomen tiettävästi vanhin asuinkäytössä oleva savitalo. Talon rakennusmateriaalina on savimassa. Talo sijaitsee Pyhtäällä Kymijoen varrella, Strukan sulkujen äärellä.


Talossa ei ole juoksevaa vettä, se sijaitsee 1,5 hentaarin jokirantatontilla, ja kuuluisat Strukan sulut ovat osittain kyseisellä tontilla. Talon pihalta on upea näkymä Kymijoelle ja Stukan suluille.


Talo on Museoviraston suojeluksessa ja sitä on remontoitu Museoviraston ohjeilla. Tällä hetkellä talo on vapaa-ajan käytössä, ja omistaja harkitsee myyntiä. Talo ja alue ovat sinänsä nähtävyys Home&Found -tapahtuman kävijoille, ja omistajat esittelevät sitä mielellään.


Näytöt: La 17.6. klo 14 ja su 18.6. klo 11


Mistä on kyse?


Savitalo etsii seuraa - tositarkoituksella


“Minä, lähes 200 vuotias, ainutlaatuinen ja arvokkaasti ikääntynyt savitalo, etsin seuraa sinusta, muhkeita muotojani ja erityisominaisuuksiani ihaileva ihminen.


Ympärilläni on kaunis luonto sinulle tarjolla, vaikkakin pääkaupungin humuun pääset tarvittaessa hurauttamaan reilussa tunnissa. Harrastat ehkäpä melontaa, kalastusta, lintuja tai retkeilyä, olen täällä sinua varten.


Seurassani saat nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta, keskittyä ja olla juuri niin kuin haluat. Ikkunoistani avautuu maisema, jollaista et muualta löydä. Joki, puiset Strukan sulut merelle, luonnon karkelot vuoden ympäriinsä. Aivan tässä, käsin kosketeltavissa. Sinulle.”

Kohdetyyppi

Omakotitalo, Tontti, Vapaa-ajan asunto

Katuosoite

Suluntie, lähellä Strukan sulkuja

Kaupunki

Pyhtää

Myyntitapa

Kepillä jäätä

Yhteystiedot