Ihmisiä Pyhtäällä - Aeronautican Atte Korjula

Atte Korjula johtaa Aeronautica Arenaa, joka on elämys- ja tapahtumakeskus Pyhtäällä. Aeronautica tarjoaa lentämistä tuulitunnelissa, sisäsurffausta, elämyksiä ja tapahtumia. Pyhtää on Korjulalle tuttu jo lapsuudesta asti paikkakuntana, jossa voi latautua luonnon ääressä vapaa-ajanasunnon huomassa. "Yhteistyö kunnan kanssa on sujuvaa ja helppoa."

Atte Korjula Aeronautica

Jaa tämä sivu

Miten Pyhtää valikoitui yrittämisen paikaksi?

Perheelläni on ollut mökki Pyhtäällä koko lapsuuteni ajan, joten minulla oli jo sidos paikkakuntaan, kun päädyin yrittäjäksi tänne. Asun Helsingissä, mutta käyn viikoittain Pyhtäällä töissä. Isäni Esa Korjula oli jo aiemmin lähtenyt pyörittämään Pyhtään Redstone -lentokentän toimintaa, kun Aeronautica Arena tuli mukaan kuvioihin. Koemme Aeronauticassa, että voimme saada jotain isompaa aikaan yhteistyössä Pyhtään lentokentän kanssa.

Meillä on intressi saada Pyhtään liittymäkohta ja ympäröivä seutu nostettua laajempaan tietoisuuteen. Täällä on hyvät palikat kasassa - Aeronautican ja lentokentän lisäksi ABC on samassa E18-moottoritien liittymässä. Paikalla on iso potentiaali. Näemme hyvän kehityssuunnan, miten toimintamme voisi hyödyttää alueellista matkailua.

Aeronautica Arenan tarjontaan kuuluvat tuulitunneli ja sisäsurffaus sekä erilaisia ulkoaktiviteetteja. Avasimme juuri on VR-peliareenan, jossa koetaan virtuaalielämyksiä. Teemme tiimipelejä esimerkiksi polttari- ja synttäriporukoille sekä yritystapahtumiin. Yritysten käyttöön löytyy kokoustiloja, ja meiltä löytyy saunaosasto ja lounce. Kaikki elementit virkistyspäiviin löytyvät saman katon alla.

Paikassa on Aeronamnam-ravintola, josta voi tilata cateringia, ja lisäksi pyöritämme kesällä lentokentän kahvilaa. Toteutamme paljon erilaisia tapahtumia, kuten taiteiden yötä, konsertteja ja lasten tapahtumia. Aeronauticassa on myös myymälä, jossa on tarjolla suomalaisen perheyritys Heirolin keittiötarvikkeita, Decanterin viinitarvikkeita ja paikallista Stockfors Coffee Roasteryn artesaanikahvia.

Perheelläsi on kesämökki Pyhtäällä. Millainen paikka se on?

Mökkimme on hieno paikka meren rannalla. Se on kehittynyt elämäni aikana pienestä saunamökistä isommaksi kokonaisuudeksi. Se ei ole enää pelkkä mökki, vaan ympärivuotiseen asumiseen soveltuva kakkoskoti. Mökki sijaitsee Munapirtin saaressa, ja sinne kulkee Helsingistä 1,5 tunnissa. Paikkaan on helppo mennä, vaikka päiväseltään tai viikonlopuksi.

Perheemme on liikkunut aktiivisesti Helsingin ja Pyhtään väliä jo pitkään. Lapsena vietimme kesät ja talvet lomat mökillä. Olemme tehneet paljon retkiä veneellä lähisaariin, kuten Kaunissaareen. Klassikkoretki on käydä pikkuveneellä Strukan suluilla. Välillä olemme ajaneet veneellä mökille Helsingistä asti, mikä on todella hienoa.

Millaisia ovat pyhtääläiset naapureina tai asiakkaina? Miten yhteistyö sujuu paikkakunnalla?

Mökkinaapurit ovat erittäin hauskaa porukkaa. Tunnemme koko mökkiä ympäröivän naapuruston, ja sieltä löytyi lapsuudessa aina myös leikkikavereita.

Tutustuminen paikallisiin on ollut helppoa, nyt kun meillä on yritystoimintaa Pyhtäällä. Täällä on pienen kylän lämminhenkistä tuttavallisuutta. Paikalliset tykkäävät, kun asioita tapahtuu, olemme jo saaneet vakioasiakkaita lentokentän kahvilaan ja Aeronautican ravintolaan. Koko yritystoiminta lähtee siitä, että paikalliset ovat ottaneet omakseen.

Asiakkaita tulee Pyhtään lisäksi myös ympäri Suomea ja maailman. Eniten toki läheltä Kotkasta, Loviisasta ja Porvoosta. Helsinkiläisillekin tämä on fiksun etäisyyden päässä.

Tuulitunnelimme on harvinaisuus, joka vetää asiakkaita ympäri maailman, jopa Etelä-Euroopasta ja Yhdysvalloista asti. Ulkomaisia asiakkaita saattaa tulla paikalle harrastamaan Aeronauticassa ja asumaan Pyhtäällä muutaman viikon ajan. Jotkut asiakkaat ovat lentäneet omalla koneella Redstone-kentälle Latviasta ja Liettuasta. Pyhtää on todellakin nyt saatu maailmankartalle, mikä on hyvä saavutus.

Tuulitunnelitoiminta on vielä harvinainen, mutta kasvava laji. Vastaavia rakennetaan maailmalla tällä hetkellä muutamia kymmeniä lisää, mutta Suomessa on vain kaksi tuulitunnelia. Aeronautican tuulitunnelilla on hinnoitteluetu suhteessa ulkomaiseen tarjontaan. Lisäksi palvelukonsepti on niin toimiva, että tänne on hyvä tulla pidemmäksikin aikaa.

Asiakkaiden majoitukseen tarjolla on muutama bunkhouse-huone, ja suunnitteilla on laajentaa majoitusvaihtoehtoja. Pyhtäältä löytyy myös vuokramökkejä. Meillä on jatkuva kysyntä majoitukselle ja tarve muotoutua päiväkohteesta myös pidemmän ajan matkakohteeksi. Pyhtäällä on potentiaalia matkailun kehittämiseen.

Tarjoaako Pyhtää jotain, mitä muilta paikkakunnalta ei löydy?

Vastaavan kokoisessa kunnissa vain harvalla on oma lentokenttä ja elämyskeskus. Samalla ollaan meren ja joen äärellä, kun ulottuvilla on hieno Kymijoen suisto ja kaksi kansallispuistoa. Ja kaikki vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Yhdistelmä on erittäin toimiva.

Millaisia palveluita Pyhtää on onnistunut tarjoamaan sinulle yrittäjänä?

Käytämme yritystoiminnassa paljon paikallisia palveluita. Pyhtäällä on laaja ja vahva partneriverkosto aina alihankkijoista kiinteistönhuoltoon. Tuotamme paljon palveluja yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Olemme järjestäneet vaikkapa kalastusretkipaketteja, ja Pyhtäältä on löytynyt veneretkien toteuttajia sekä kalastus- ja luonto-oppaita.

Yrittäjän näkökulmasta Pyhtään iso hyöty on, että yhteistyö kunnan kanssa on sujuvaa ja helppoa. Kunnanjohtaja on tuttu, jolle voi aina soittaa ja miettiä yhdessä asioita eteenpäin.

Miten haluaisit kehittää Pyhtäätä?

Haluaisin kehittää Pyhtään näkyvyyttä kansallisesti ja kansainvälisesti. Olisi hyvä saada myös pääkaupunkiseudun ihmiset tietoisiksi, mitä kaikkea täällä on saatavilla. Voi vain kuvitella, mitä mahdollisuuksia täältä vielä löytyy.

Mikä on Pyhtään piilotettu aarre, jota moni ei tiedä?

Pyhtää itsessään on piilotettu aarre. Täällä on paljon uniikkeja, hienoja ominaisuuksia. Pyhtäällä on kokoonsa nähden paljon annettavaa.

Kuka Atte Korjula?

Atte Korjula on Aeronautica Arena -tapahtuma- ja elämyskeskuksen toimitusjohtaja. Hän on toiminut myös tapahtumasuunnittelijan tehtävissä pohjoismaiden johtavassa tapahtumatoimisto Tapauksessa. Työkokemuksiin kuuluu myös start up-tapahtuma Slushin ohjelman suunnittelua sekä työskentely Maria 01 -start up -keskittymän toiminnassa kasvuyritysten parissa. Lisäksi hän on tuottanut tapahtumia ja tehnyt graafista suunnittelua oma toiminimensä puitteissa. Yrittäjyys monissa muodoissaan on Korjulan työelämän punainen lanka.


Aeronautican sisäsurffausta